Waarom de beweging

Vanuit het groeiend besef dat gezondheid niet vanzelfsprekend is en dat we veel meer betekenis in het leven ervaren als we uitgaan van eigen kracht en wat er wel kan in plaats van gericht zijn op ziekte en/of beperkingen, is een beweging ontstaat die iedereen uitnodigt om mee te doen. En wel op zijn of haar eigen wijze en binnen de beschikbare vermogens. Het bruist van Positieve Gezondheid in Limburg. Op tal van plekken in de gehele provincie zijn organisaties en burgers ermee aan de slag en is het een kwestie van tijd dat iedere inwoner ermee bekend is en waar mogelijk in zijn of haar leven toepast.

Dit kan gaan via burgerinitiatieven, de huisarts, je therapeut, welzijnswerk, werkgever, vrijwilligerswerk, je gemeente en niet te vergeten het onderwijs. Onze jeugd is immers de burger van de toekomst en we willen dan ook op zo jong mogelijke leeftijd met het gedachtegoed Positieve Gezondheid laten kennismaken.
Iedereen kan meebewegen, het levert niet alleen inspiratie op en positieve energie doch ook praktische ondersteuning ter implementatie en aan de slag gaan met preventie en gezondheidsbevordering.