4
FEB
10:30u - 15:30u
Toon Hermans Huis Parkstad Wilhelminaplein 24, Heerlen
Maandag, 29 januari 2024
Publieke gezondheid / Gemeenten/Wijk/Wonen
Zorg

Open dag op Wereldkankerdag bij het Toon Hermanshuis in Parkstad

Op zondag 4 februari tijdens Wereldkankerdag opent Toon Hermans Huis de deuren. Naast drie interessante lezingen zal burgemeester Roel Wever samen met een gast een levensles onthullen om anderen die geraakt zijn door kanker een hart onder de riem te steken en te inspireren.
Van 10:30 uur tot 15:30 uur is het huis geopend en kun je binnenlopen voor een kennismaking met onze vrijwilligers of een rondleiding. Verspreid over de dag kun je een of meer lezingen bijwonen met de volgende onderwerpen.

Om 11:00 uur: Positieve Gezondheid
Loek Vaessen is coördinator Beweging Limburg Positief Gezond. Door de bril van positieve gezondheid kijken hij naar een leven na of met kanker. Wat is positieve gezondheid eigenlijk en hoe ontwikkel je veerkracht? Wat heb jij nodig, wat lukt er wel nog en wat is je veranderwens?
Ralph Vermeere neemt jullie als ervaringsdeskundige mee in zijn reis hoe hij met kanker om gaat en hoe hij zijn leefstijl volledig op de kop heeft gezet.

Om 12:30 uur: INGErlijke Kracht
Inge Hoogers krijgt de diagnose kanker. Na haar behandeling besluit ze om iets voor een ander met kanker te willen betekenen, om zo die innerlijke kracht zichtbaar te maken. Met aandacht maakte ze het invulboek INGErlijke kracht bestaande uit invulvragen, doe-opdrachten, informatie, tips en haar eigen ervaringen.
Ze weet uit ervaring namelijk wat de ziekte met iemand doet. Het invulboek is bedoeld als steun op de weg die iemand af moet leggen naar de genezing van kanker. Inge vertelt erover.

Om 14:00 uur: Levensles
Om ongeveer 14 uur onthult burgemeester Roel Wever samen met een van onze gasten haar levensles. 

Om 14:30 uur: Advanced Care Planning
Monique Blezer is verpleegkundig specialist palliatieve zorg bij Zuyderland. Ze vertelt alles over het regelen van zorg en ondersteuning die past bij de waarden en opvattingen van de patiënt. Wat is voor jou belangrijk en op welke manier hoe kun je dat in gesprekken bespreken en vastleggen.

De open dag is vanzelfsprekend gratis toegankelijk. Wil je zeker weten dat er een plekje voor je vrij is tijdens (één van) de lezingen.? Geef je dan op via info@toonhermanshuisparkstad.nl